Translate

2013 m. spalio 4 d., penktadienis

Pikantiška krevečių vakarienė

Tobulas skanumynas vakarienei. Gan sotu, nors jei esi labai išalkęs, gali ir  nepavalgyti, tačiau su vynu, ramiai pasėdėti ir paužkandžiauti - tinkamas pasirinkimas. Pagaminamas labai  lengvai ir greitai, o už receptą dėkoju draugo mamai :)




Ko reikės krevečių vakarui : 

900 g. šaldytų krevečių su kevalais (žinoma, galite ir 1kg, ir 2kg kepti, aš sakau savo normas, kiek kepu dviems žmonėms);

Citrinpipirių;

1/2 Citrinos;

Krapų;

Druskos;

Šiek tiek aliejaus.




Kaip gaminame:

Krevetes išimame iš pakelio ir sudedame į kepimo skardą, kuri išklota folija ir ištepta aliejumi. Paskirstome krevetes taip, kad kiekviena turėtų savo vietą ir gražiai gulėtų. Tada beriame druską, (nedaug), citrinpipirius (kad kliūtų visoms krevetėms), išspaudžiame puse citrinos ir apšlakstome sultimis visas krevetes. Finalui - užbarstome krapų, pagal skonį, uždengiame folija ir gerai užkamšome, kad niekas nepabėgtų. Šauname į 1900C orkaitę ir kepame valandą.

Kol laukiame krevečių, galime atsidaryti vyno, kad nebūtų taip ilgu ir liūdna :)


SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą