Translate

2013 m. spalio 31 d., ketvirtadienis

Vištiena su alyvuogėmis

Ką jau ką, bet vištieną mėgstu labiausiai iš visų mėsos rūšių. Iš jos visi patiekalai būna lengvi, neapsunkina skrandžio, tinka ir pusryčiams ir vakarienei. O šitas viščiuko blauzdeles ir sparnelius orkaitėje kepiau kaip tik vakarienei. Išbandykit ir jūs!





Ko reikės vištienai orkaitėje:
(3 porcijos)

4 skiltelės česnako;

6 šaukštai majonezo;

Vištienos prieskoniai;

Džiovintas arba žalias bazilikas (jei turite žalio - puiku, jei ne - tinka ir džiovintas);

Druska;

Pipirai;

10 alyvuogių (žaliosios);

 2 pakeliai ryžių;

Džiovintos petražolės.


Gaminame:

Vištiena sudedame į indą, kurį vėliau būtų patogu sandariai uždengti. Česnaką arba smulkiai sukapojame, arba išspaudžiame ir beriame ant vištienos. Suberiame visus prieskonius: pipirus, druską, petražoles, baziliką, vištienos prieskonius, sudedame majonezą ir labai gerai išmaišome, apvoliojome kiekvieną gabalėlį, kad visi gerai išsiprieskoniuotų. Uždengiame ir paliekame bent  2 valandoms. Jei yra galimybė, palikime 4-5 valandoms. Kuo ilgiau laikot, tuo sodresnį ir grynesnį skonį įgaus jūsų viščiukas.


Kai jau praėjo tos ilgos valandos skubame kepti : į kepimo indą įpilame aliejaus ir sudedame vištieną. Aplink gražiai susodiname alyvuoges - jei labai jas mėgstate, dėkite daugiau nei 10 ir šaukite į  1900C laipsnių orkaitę 35 minutėms. Kol mūsų vakarienė kepa, išsiverdame ryžius.

Skaniausia vištiena būna šilta, tad jai iškepus negaiškite ir paskanaukite!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą