Translate

2013 m. lapkričio 23 d., šeštadienis

Namučiuose gaminti sušiai

Nėra nieko skaniau už namie gamintus sušius! Žinau,kad jų receptų visur apstu, bet noriu pasidalinti savo patirtimi, kaip man sekėsi. Žinau, dauguma iš jūsų pasakys – kokio velnio 3 valandas juos gaminti namie, kai galima nusipirkti kavinėje? Visų pirma – tai labai smagus procesas, viskas nauja, įdomu, neišbandyta. Antra – tai daug sveikiau ir skaniau, kai žinai, ką dėjai. Ir trečia – tai pigiau - už 40 litų išeina daug daug sušių, kokie 50 – 60. Manau, atradau daugiau pliusų nei minusų tad einam gaminti!

Ko reikės:

·        Jūros dumblių lapai (tiek, kiek sušių norėsit. Iš 5                lapų išeina 40 sušių)
·         400-500 g. sušių ryžių
·         Krabų mėsa
·         Marinuotos krevetės
·         Rūkytas tunas
·         Lašiša
·         Agurkas
·         Šlakelis acto
·         Tempura
·         Sezamo sėklos
·         Bambukinis padėkliukas
·         Maišelis apkloti padėkliuką
·         Sojų padažas
·         WASABI padažas
·         Marinuotas imbieras



Gaminame:

Ryžius išverdame pagal visas instrukcijas, kurios yra ant pakelio ir paliekame atvėsti, įpylę šlakelį acto. Pasiruošiame įdarą. Galite daryti ir vienos rūšies sušius,  tačiau aš visada darau kuo skirtingesnius – įdomiau ir skaniau.

Paimame jūros dumblio lapą, blizgioji  pusė žiūri į viršų ir dedame jį ant bambukinio padėkliuko, kuris užtiestas maišeliu ar kuo nors slidžiu. Tada dedame atšalusių ryžių gumulėlį. Gerai išsklaidome, išvoliojame. Žinoma, prieš imdami ryžius rankas šlapinkite dubenėlyje šalto vandens su citrinos sultimis. Taip ryžiai nepriliks prie rankų. Ryžius išklojame taip, kad lapo viršuje liktų 2cm. laisvos vietos ir prie pat krašto dėliojame juostelėmis supjaustytus ingredientus: lašišą su agurku arba krabų mėsą su agurku, arba krevetes su krabu mėsa ir agurku – laisvė įvairovei! O jau tada imamės sunkaus darbo – vyniojimo. Tai tikrai sunku, prisipažinsiu, ne iš pirmo ar antro karto išėjo viskas gražiai. Tačiau trečiasis jau pasisekė. Tad vynioti pradėkite šitaip:  sušlapinkite vandeniu likusius 2 cm ir vyniokite nuo to galo, kur sudėti ingredientai. Svarbu vynioti tvirtai, o sudrėkintą galą gerai prispausti, kad priliptų. Kai jau turite gražių ir pailgą ritinėlį,  imkitės pjaustymo. Peilį sudrėkinkite tuo pačiu šaltu vandeniu su citrinos sultimis ir pjaukite taip, kad išeitų 8  gabalėliai iš vieno ritinėlio. Būtų labai puiku, jei sušio gabalėlį atpjautumėt vienu kartu, tačiau jei taip neišeina neskubėkite ir lengvais atkeliamaisiais judesiais pjaukite, kol pavyks. Ir taip visus susuktus sušius... 
Procesas tikrai ilgas, daug darbo ir pastangų teks įdėti, tačiau labai smagu bus pamatyti pilną lėkštę šių gražuolių, kuriuos padarėte patys! 

P.S. Aš dar dedu tempuros – specialus miltų mišinys, užmaišomas su vandeniu. Gautą masę išverdu aliejuje, sušoka maži gumulėliai, kuriuos dedu į dumblių lapą prie visų ingredientų.
Valgykite su sojų arba žaliuoju vasabiu padažu ir marinuotu  imbieru.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą