Nėra
nieko skaniau už namie gamintus sušius!
Žinau,kad jų receptų visur apstu, bet noriu pasidalinti savo patirtimi, kaip
man sekėsi. Žinau, dauguma iš jūsų pasakys – kokio velnio 3 valandas juos
gaminti namie, kai galima nusipirkti kavinėje? Visų pirma – tai labai smagus
procesas, viskas nauja, įdomu, neišbandyta. Antra – tai daug sveikiau ir skaniau, kai žinai, ką dėjai. Ir trečia – tai pigiau - už 40 litų išeina
daug daug sušių, kokie 50 – 60.
Manau, atradau daugiau pliusų nei minusų tad einam gaminti!
Ko
reikės:
· Jūros dumblių lapai (tiek, kiek sušių norėsit. Iš 5 lapų
išeina 40 sušių)
·
400-500 g. sušių ryžių
·
Krabų mėsa
·
Marinuotos krevetės
·
Rūkytas tunas
·
Lašiša
·
Agurkas
·
Šlakelis acto
·
Tempura
·
Sezamo sėklos
·
Bambukinis padėkliukas
·
Maišelis apkloti
padėkliuką
·
Sojų padažas
·
WASABI padažas
·
Marinuotas imbieras
Gaminame:
Ryžius
išverdame pagal visas instrukcijas, kurios yra ant pakelio ir paliekame
atvėsti, įpylę šlakelį acto. Pasiruošiame įdarą. Galite daryti ir vienos rūšies
sušius, tačiau aš visada darau kuo skirtingesnius – įdomiau ir skaniau.
Paimame
jūros dumblio lapą, blizgioji pusė žiūri
į viršų ir dedame jį ant bambukinio
padėkliuko, kuris užtiestas maišeliu ar kuo nors slidžiu. Tada dedame atšalusių ryžių gumulėlį. Gerai
išsklaidome, išvoliojame. Žinoma, prieš imdami ryžius rankas šlapinkite
dubenėlyje šalto vandens su citrinos sultimis. Taip ryžiai nepriliks prie
rankų. Ryžius išklojame taip, kad lapo viršuje liktų 2cm. laisvos vietos ir
prie pat krašto dėliojame juostelėmis supjaustytus ingredientus: lašišą su
agurku arba krabų mėsą su agurku, arba krevetes su krabu mėsa ir agurku –
laisvė įvairovei! O jau tada imamės sunkaus darbo – vyniojimo. Tai tikrai
sunku, prisipažinsiu, ne iš pirmo ar antro karto išėjo viskas gražiai. Tačiau
trečiasis jau pasisekė. Tad vynioti pradėkite šitaip: sušlapinkite vandeniu likusius 2 cm ir
vyniokite nuo to galo, kur sudėti ingredientai. Svarbu vynioti tvirtai, o sudrėkintą galą gerai prispausti, kad priliptų. Kai jau turite gražių ir pailgą ritinėlį, imkitės pjaustymo. Peilį sudrėkinkite tuo pačiu šaltu vandeniu su citrinos sultimis ir pjaukite taip,
kad išeitų 8 gabalėliai iš vieno
ritinėlio. Būtų labai puiku, jei sušio gabalėlį atpjautumėt
vienu kartu, tačiau jei taip neišeina neskubėkite ir lengvais atkeliamaisiais
judesiais pjaukite, kol pavyks. Ir taip visus susuktus sušius...
Procesas
tikrai ilgas, daug darbo ir pastangų teks įdėti, tačiau labai smagu bus
pamatyti pilną lėkštę šių gražuolių, kuriuos padarėte patys!
P.S.
Aš dar dedu tempuros – specialus miltų mišinys, užmaišomas su vandeniu. Gautą masę išverdu aliejuje, sušoka maži gumulėliai, kuriuos dedu į dumblių lapą prie
visų ingredientų.
Valgykite
su sojų arba žaliuoju vasabiu padažu ir marinuotu imbieru.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą