Translate

2013 m. lapkričio 27 d., trečiadienis

Šokoladinis bananų keksas, užklotas graikiniais riešutais

Šitą keksą kepiau pyrago formoje, todėl toliau straipsnyje jį ir žadu minėti pyrago vardu.  Gaminau jau net du kartus, tačiau aprašysiu antrąjį variantą, nes išėjo skanesnis, bet nuotraukos bus pirmojo, nes šios atrodė gražiau :)




Ko reikės šiam pyragui :

4 kiaušiniai 
200 ml cukraus
150 g sviesto
1 labai sunokęs bananas
100 g grietinės
100 g pieniško šokolado
4 a. š. kakavos miltelių
1 a. š. malto cinamono
 450 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių 
150 g smulkintų graikinių riešutų
cukraus pyragui pabarstyti
mažų sviesto gabalėlių ( kokių 5)

Gaminame : 

Bananą sutriname šakute iki vientisos masės.

Kiaušinus išplakame su cukrumi iki purios masės. Tada sudedame trintą bananą, grietinę ir vėl plakame, plakame, plakame. Šokoladą ištirpiname puode su sviestu ir pilame į bendrą masę. Viską gerai sumaišome. 

Miltus sumaišome su kakava, cinamonu, kepimo milteliais ir supilame į kvapnią šlapiąją masę. 

Kas toliau? Ogi laikas į pyrago formą! Masę supilame, apibarstome smulkintais graikiniais riešutais - aš jų dėjau daug, man patinka riešutai -  jų kvapas ir skonis, todėl jei mėgstate juos  - dėkite ir negailėkite. 

Dar apibarstykite cukrumi, išdėliokite mažus sviesto gabaliukus (tai padės riešutams karamelizuotis) ir šaukite į 175°C įkaitintą orkaitę.  Kepti reikėtų 30 - 40 min. Visada patikrintike, gal jūsų orkaitė kitokia ir pyragas iškeps greičiau.

Iškepęs pyragas labai kvapnus, o skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.



Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą