Translate

2014 m. sausio 3 d., penktadienis

Vakarėlių užkandžiai - visada reikalingi!

Vakarėliai ir maistas - du neatsiejami dalykai. Skaniai pavalgyti mėgstam visi, ypač geroje draugų kompanijoje tai būtina!
Todėl per Naujus metus draugus vaišinau užkandžiais, kurie vilioja vien užmetus akį. Pabandykite!


Trumpai papasakosiu, ko kiekvienam užkandžiui reikėjo ir kaip jį pasidaryti, kad žinotumėt, kuo pavaišinti savo svečius. Maniškiai buvo labai greiti, tad jau spėjo kai ką paragauti, o aš nespėjau visko nufotografuoti, tačiau kas liko, bus paminėta!
  
Pirmas numeris: Čeburekai su vafliais
Reikės: 
Vaflių
Kiaulienos faršo
Miltų
Prieskonių (druska, pipirai, universalus mišinys, žolelės)
Vandens
2 kiaušinių
Kiaušinio faršui (jei turite, tačiau nėra būtina)

Visi kiekiai priklauso nuo čeburekų skaičiaus. Aš jų dariau labai daug, tad visko atitinkamai daug reikėjo. 
Faršą sumaišome su prieskoniais, įmušame kiaušinį, išminkome ir tepame masę ant vaflių. Uždedame antrą vaflio lakštą ant viršaus ir supjaustome tokiomis formomis, kokios patinka. Išvoliojame tešloje (tešla turi būti tiršta, tokia kaip blynų, tik su prieskoniais, be cukraus). Kepame keptuvėje su daug aliejaus.

Antras numeris: Kepti koldūnai
Reikės:
Šaldytų koldūnų
Aliejaus kepimui (apie litrą)


Čia jau labai paprasta! Supilame aliejų į keptuvę ar puodą, kad koldūnai apsisemtų, kai jis įkaista sumetame koldūnus. Kepame, kol paruduos. Labai skanu ir sotu. Iškepa per 7 minutes, jei aliejus buvo gerai įkaitęs.

Trečias numeris: Sumuštiniai su česnakiniu saliamiu ir agurku
Reikės:
Agurko
Česnakinio saliamio
Krapų (jei mėgstate)
Užtepėlės „Rytas“

Naudojau ir batoną, ir duoną. Kaip kam skaniau. Dešrytę supjaustome riekelėmis, dedame ant duonos/batono su užtepėle. Agurkas, krapai ir skanaus!

Ketvirtas numeris: Alyvuogių gardumas
Reikės:
Žaliųjų alyvuogių
Batono
Fermentinio sūrio
Užtepėlės „Rytas“
Dantų krapštukų

Alyvuogių mėgėjams patiks. Eiga lengva - ant batono tepame užtepėlę, dedame sūrio kvadratuką, alyvuogę ir viską užtvirtiname dantų krapštuku. Pastaba: jei sumuštiniai ilgai lauks svečių, alyvuogės susitrauks kaip močiutes veidas, tad geriau šiuos ruoškite paskutiniuosius!

Penktas numeris: Sumuštinukai su lašiša
Reikės:
Rūkytos lašišos
Prancuziško batono
Sviesto
Citrinos
Krapų (jei mėgstate)

Lašiša labai labai skanu! Matyt todėl šių greitai nebeliko... Tad pasigaminkite daug!
Supjaustome prancuzišką batoną riekelėmis. Užtepame sviesto ir dedame po nediduką lašišos gabaliuką. Uždedame ploną citrinos gabalėlį su žieve ir užberiame krapų.

Šeštas numeris: Krabai tešloje

Šie mano mėgstamiausi, dažniausiai juos gaminu, kai ateina keli svečiai - mažai vargo, tačiau sotu.
Krabus atšildome. Tešlą darome tokią kaip blynams, tik dedame druskos, pipirų, universalų prieškonių mišinį. Po vieną išvoliojame tešloje krabus ir kepame keptuvėje su daug aliejaus.
Prie krabų pasidarome tokį padažą: 1:1 pomidorų padažo ir majonezo, dvi, trys česnako skiltelės.

Septintas numeris: Vynuoginių pomidorų sumuštinukai
Reikės:
Vynuoginių pomidorų
Batono
Kumpio
Dantų krapštukų
Užtepėlės „Rytas“

Ant batono tepame užtepėlę ir dedame kumpį. Per puse perpjauname vynuoginį pomidorą ir su dantų krapštuku prismeigiame prie sumuštinio. Baigta!


Žinoma, kiekvienam užkandžiui galite pridėti kažką nuo savęs. Svarbu, kad jums patiems patiktų :)
Nauji metai praėjo skandžiai ir net ryte dar buvo skanėstų, tad linkiu ir Jums 2014 metais nepristigti idėjų gaminant ir vaišinant svečius :)

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą