Translate

2014 m. sausio 8 d., trečiadienis

Marokietiškos midijos

Taip skanu, kai maistą galima valgyti su pirštais, lyg vaikystėje...

 Ir jei dar tai, ką valgome, pagaminama labai greitai (Jamie Oliver sako, kad įmanoma pagaminti ir per 15min! Žinoma, kaip pirmą kartą, man prireikė tris kartus tiek laiko...), džiaugsmas būna dvigubas!

Man labai patinka jūros gėrybės, jei ir jums patinka - nedvejokit, jau dabar lėkit pirkti midijų. Žinoma, tai nėra mano pačios sukurtas receptas, radau jį Jamie Oliver'io laidoje, tačiau nepasidalinti su visais šiuo dievišku skoniu - didžiausias nusikaltimas.

Svarbus dalykas gaminant šį patiekalą yra nusipirkti švarių midijų arba iš vakaro jas gerai patiems nusišveisti, kad nesugadintumėt padažo skonio ir darbas nenueitu perniek.






 Ko reikės Marokietiškoms midijoms:




  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelės
  • Harissa pasta - aštrus padažas, kurio Lietuvoje nesu mačiusi, tačiau jį galime pakeisti kitu padažu, esančiu mūsų parduotuvėse, pavyzdžiui VIKO ADŽIKOS PADAŽU ar kitu, dar aštresniu
  • 800 g  konservuotų pomidorų skardinėse
  • Sauja šviežių kalendrų
  • Dvi konservuotos citrinos (aš jų nei radau, nei labai ieškojau, tad dėjau dvi paprastas citrinas)
  • Druska (pagal skonį)
  • Pipirai (pagal skonį)
  • 2 kg midijų (manau, kad tai kiekis 3 žmonėms)
  • Žiupsnelis šafrano (taip rašo originaliame recepte ir teigia, kad šafranas labai įtakoja skonį, bet aš jo nedėjau)
  • Šviežias prancuziškas batonas
  • Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė (aš naudojau mano pačios gamintą graikišką padažą Tzatziki, kurio receptą galite rasti čia).

     
  •  Jums taip pat reikės folijos, didelės skardos kepimui, smulkintuvo arba plaktuvo.


    Kaip jau minėjau, patikrinkite, ar midijos švarios ir, žinoma, negyvas ir sugedusias išmeskite. Kaip patikrinti, ar midija dar gyva? Negyvos būna prasivėrusiais kiautais - jei pabeldus į kiautą kumščiu šis neužsidaro - atsikratykite ją ir kuo greičiau. Kai visos gražios ir sveikos midijos paruoštos, galime pradėti gaminti.


     Į kepimo skardą įpilkite alyvuogių aliejaus.  Maišytuve surenkite vakarėlį: sumeskite ten česnakus, harissa ar kitą aštrų padažą, konservuotus pomidorus, kalendras, druską, pipirus, citrinas, šafraną ir susmulkinkite viską iki vientisos pasės. Tada viską pilkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kai padažas pradės virti - pilkite į kepimo skardą, sudėkite visas midijas, užkamšykite folija ir į orkaitę, kuri įkaitusi iki 200°C.

    Midijų kepimas užtruks apie 7 min. (iškepusios midijos prasiveria), tad šį laiką galite panaudoti prancuziško batono supjaustymui ir Tzatziki gamybai. Batoną paskrudinkite skurdintuve ar orkaitėje ir kol jis dar šiltas tepkite saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę arba Tzatziki.


    Viskas! Traukiam lauk gardžias midijas, mirkome batoną į sultingą padažą, kuriame jos kepė, ir skanaujame šią nuostabią, Maroke gimusią vakarienę!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą