Translate

2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Ketvirtadienio vakarienė: blynai su varške

Blynai visada yra ir bus labai skanus desertas. Lietiniai, su uogomis, vafliniai - visus juos  mėgstu ir gaminu gan dažnai. Žinoma,  mėgstu juos gaminant įmesti vieną kitą savo ingredientą, kažkokią naujovę.  Todėl šis receptas - autentiškas, mano kurtas ir išmėgintas. Gardu. Taip tinka ketvirtadieniui.




Ko reikės blynams su varške:

200-300g. varškės;

3 kiaušiniai;

Miltų, pieno, cukraus (visko tiek, kiek blynu norėsit);

2 a.š. vanilinio cukraus;

pora šaukštų smulkintų riešutų (aš mėgstu graikinius);

cukraus pudros ( puošimui);

jūsų  mėgstamos uogienės;



  Gaminame :

Kaip pasidaryti blynų tešlą, manau, nereikia mokyti, žinot ir puikiai sugebat kiekvienas :) Kai ji jau paruošta, tęsiame darbą. Į tešlą sudedame varškę. Kuo varškės daugiau, tuo blynai puresni ir minkštesni.  Išplakame plaktuvu -  taip bus greičiau, patogiau ir tešla bus vientisesnė. Tada suberiame vanilinį cukrų. Maišome. Abu šaukštus smulkintų riešutų. Vėl maišome. Tešla paruošta. Kepame po vieną blyną keptuvėje - išeis dideli, gražūs, nesulipę ir labai rudeniškai gelsvi blyneliai. :) 
Kai blynų jau pilna lėkštė - sėdame valgyti. Žinoma, išsiverdame gardžios kakavos , ji labai tiks. Aš pagardinau blynus aronijų sirupu ir arbūzų uogiene.  Galite dėti bet kokią kitą mėgstamą uogienę ar net šaldytas uogas. Dar užberiame cukraus pudros ir skanios ketvirtadienio vakarienės!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą