Translate

2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Jogurtinis pyragiukas su mangais

 Penktadienio vakarą planavau kepti keksiukus, bet... Ech, neradau formelių. Teko improvizuoti ir keksiukų produktus sujungti į pyragą. Aišku, ne viską sudėjau, bet  tikrai nepagailėjau įvairumo. Kas išėjo? Visai nieko pyragiukas. Purus, minkštas ir labai gražiai gelsvas. Tikrai kepčiau jį dar kartą.


Ką dėsime į pyragą:


  •  80 gramų varškės
  •  3 kiaušiniai
  •  100 gramų ištirpinto sviesto
  •  1/2 mango
  •  1 puodelis miltų
  •  vanilės arba migdolų esencijos  (aš naudojau migdolų)
  •  kokosų drožlės (šiek tiek, gal 40 g)
  •  80 gramų cukraus
  •  tarkuoto šokolado
  •  100 ml natūralaus jogurto
  •  1,5 a.š. kepimo miltelių 

Skubame gaminti:

Pradėkime nuo kiaušinių: šiuos sumaišome su cukrumi ir negailėdami plakame, kol cukrus ištirps ir masė bus puri. Kam reikia, kad cukrus ištirptų? Pyragas geriau iškils ir bus puresnis. Tada supilame ištirpintą sviestą, vėl labai gerai maišome. Sudedame varškę, supilame jogurtą ir maišome. Tada suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai sumaišius pilame mažą šlakelį migdolų esencijos.
Paruoštą tešlą pilame į sviestu išteptą formą ir pyragaitis puošiamas: ratu dedami išilgai supjaustyti mangų gabalėliai, ant pyrago kraštų barstome kokosų drožles. 
Viskas! Dedame į 1800C laipsnių orkaitę ir kepame kokias 40 min. 


Iškeptą pyragą apibarstome tarkuotu šokoladu ir cukraus pudra. Galima valgyti tiek vieną, tiek su arbata ar pienu.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą