Translate

2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Naminė varškės užtepėlė

Kaip skanu ir gardu, kai žinai, kad valgai namie gamintą užtepėlę! Kai viskas auga po nosimi, gaminti privalu.

Šiandien gaminau aštrią užtepėlę - su ganėtinai daug česnako.

Ko riekės:

  • 300 g varškės
  • 3 - 4 skiltelės česnako (aš dėjau 4)
  • Saujelė šviežių špinatų
  • 6 lapeliai šviežio baziliko
  • Svogūnų laiškų (pagal skonį)
  • Pusė pomidoro arba 4 vyšniniai pomodoriukai
  • Du dideli šaukštai grietinės
  • Žiupsnelis druskos  
O gaminti labai labai lengva. Viską sudedame į smulkintuvą ar kokteilių plaktuvą - suplėšytus špinatus, svogūnų laiškus, bazilikus, išspaustą česnaką, druską perpjautus pomidoriukus ir grietinę. Smulkiname, kol išeis vientisa graži masė. Jei masė sausoka - dar grietinės.


Temape ant batono, duonos, kitų sumuštinių pagrindų. Labai tiktų ryžių traputis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą