Translate

2014 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

TIK rudenį kepamas obuolių pyragas

Tikrai taip, neįsivaizduoju kito metų laiko, kada dar kepti galimą šį garduolį. Tai pyragas, kuris skirtas tik šaltiems, darganotiems rudens vakarams, kai ieškai kažko šilto ir jaukaus.
Būtent toks vakaras buvo. Lauke šalta, tikrai brrrrrr, o namie jauku ir norisi gaminti, gaminti ir gaminti... O po to gardžiai ragauti! Žinoma, pasikviesti draugų ir pavaišinti. :)



Kur radau receptą - sunku pasakyti, nes jau keleri metai kabo ant šaldytuvo ranka keverzotas lapas, kurį, rudeniui atėjus, vis pasičiumpu. 

Šį pyragą rekomenduoju valgyti su vaniliniais ledais - jie puikiai tinka. 
O aš dar ir aviečių pabėriau paįvairinimui, mmmmm.

Ko reikės (tikrai nedaug reikės!):

  • 0,5 kg obuolių (geriau kietų, žieminių, jie ne taip sutęžta)
  • 1 stiklinė aliejaus (žinoma, geriau alyvuogių, bet netrukdys ir saulėgrąžų)
  • 300 g miltų (išeina dvi stiklinės)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 stiklinė cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • Druskos žiupsnys
  • Aš dar dėjau vanilės ekstrakto, nors recepte nerašo
Kaip gaminame?
Trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su cukrumi ir druska. Pilame aliejų, vanilės ekstraktą ir maišome. Dedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viskas taip paprasta, kad net nespės ateiti svečiai, o pyragas jau garuos!
Į gautą masę atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.

O kur obuoliai?!

Dedame ir juos. Nulupame odelę ir supjaustome griežinukais - man ši forma atrodo tinkamiausia.
Tuos griežinukus užmetame ant jau į kepimo formą sukrėstos tešlos.
Liko įkišti pyragą į orkaitę ir kepti 45 min. 200 laipsnių temperatūroje. 

P.S. jei turit rudojo cukraus - užberkit prieš kepimą, obuoliai gražiai apskrus ir skleis gardų aromatą.

Sigita jau ragauja!

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą