Translate

2014 m. sausio 21 d., antradienis

Apverstinis Bri ananasų pyragas - ne tokios jau ir nusivylusios tos namų šeimininkės!

Brrr, lauke tai sušalau, kad grįžus nebeliko nieko kito, kaip lyst į lovą su arbata ir kuo nors skaniu. Ir kaip tik atsiminiau apverstinį ananasų pyragą, mmmmm....

Pirmą kartą jį išvydau per „Nusivylusias namų šeimininkes“. Bri, žinomą, jį iškepė tobulai, man taip tikrai neišėjo, bet pabadyti labai knietėjo. 
Tai va, susiradau receptą alfa.lt portale, savaip patobulinau (lietuviškuose puslapiuose jų tikrai yra, tačiau angliškų receptų daugiau) ir išmėginau.


Pyragui reikės: 

           Viršuj:

  •  Konservuotų ananasų, 8-9 apskritimų (aš naudojau supjaustytus ananasus)
  • 5v.š. baltojo cukraus
  • 5v.š. rudojo cukraus
  • 50g. sviesto

    Biskvitui:
  • 160g. sviesto
  • 6v.š. baltojo cukraus
  • Pora lašų vanilės esencijos
  • 2 kiaušinių
  • 1 puodelis miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių

    Apelsinų padažui:
  • 150ml apelsinų sulčių (kuo tirštesnių, o jei dar šviežiai spaustos..)
  • 1/2 citrinos
  • 3 v.š. cukraus
  • 50g. sviesto
  • 1,5 v.š. miltų


    Kai jau turime viską ko reikia, o reikia tikrai nemažai produktų, pradedame darbą nuo ananasų: šiuo ištraukiame iš skardinės ir gerai nusausiname, pavyzdžiui sudedame ant servetėlių ir paliekame. Einame prie kitų darbų.
    Puode ištirpiname pyrago viršuj skirtą sviestą su cukrumi, kol gaunam gražią, vientisą karamelę. Šią pilame į kepimo formą.  Kol pasigaminame karamelės, ananasai turėtų būti paruošti - dėliojame juos ant tos kvapnios masės per visą plotą.

    Čiumpam biskvito sviestą, vanilės esenciją ir cukrų. Maišom viską tol, kol jau matom, kad gana. O kada gana? Kai masę vientisa, cukrus ištirpęs. Vėliau įmušam abu kiaušinius, plakam, plakam, plakam...
    Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir viską beriam į prieš tai maišytą masę.

    Supilame tešlą ant ananasų ir karamelės, kepame apie 30 min 180 laipsnių orkaitėje.
    Kai pyragas iškeps, atvėsinkite jį ir tik tada pilkite apelsinų sulčių glajų.

    O dėl glajaus viskas paprasta: puode ištirpinti reikia sviestą, įberti miltus ir maišyti, kol neliks jokių gumulėlių. Nuolat maišant po truputėlį pilam apelsinų sultis, išspaudžiame citriną, suberiame cukrų. Visą šitą masę kaitinam kol sutirštės ir nebesimatyts cukraus kruopelių. Nepamirštam nuolat maišyti! Ir galiausiai atvėsiname padažą.

    Kai jau abu - tiek padažas, tiek pyragas atvėsę - apliejame pastarąjį apelsinų padažu ir VUOLIA!

    Sunkiausias darbas gražiai apversti pyragą, kad ananasai nepasiliktų kepimo formoje ar velniai žino kur. Svarbu neskubėti ir pyrago neperkepti. Kruopštumas ir kantrumas - šio pyrago kepimo pagalbinikai.

    Didžiausiems cukraus mėgėjams (čia turbūt apie mane) skonis tikrai patiks!

    O dar vyrai sako, kad iš „Nusivylusių namų šeimininkių“ nieko neišmoksi :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą