Translate

2014 m. sausio 24 d., penktadienis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas

Beatos receptai man labai patinka!

Kai Kalėdoms gavau dovanų Beatos kepinių knygą pažadėjau sau, kad būtinai greitu metu ką iškepsiu, bet išėjo taip, kad šis pyragas ne iš knygos, o iš Beatos blogo. Knygą teks pasiimti vėliau, nes šitas gėris buvo labai skanus, tad tikrai kepsiu dar.


ĮSPĖJIMAS: Valgykit pyragą šiltą, daug skanesnis!

Ko reikės:
Tešlai:
  • 600 ml miltų (trys stiklinės)
  • 1 stiklinė šilto vandens
  • 7g sausų mielių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos

    Įdarui:
  • 800 g šaldytų špinatų arba 1 kg šviežių
  • 300 g fetos sūrio
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • Fermentinis sūris

    Gaminame pagrindą.
    Visus produktus sumaišome ir minkome, kol gausime tešlą, tinkamą kočiojimui.  20 min. palikite pakilti. Tada daliname tešlą pusiau ir iškočiojame du lakštus - vienas pagrindui, o kitas -  užkloti.

    O kaip bus su įdaru?

    Jei naudojate šaldyus špinatus - išimkite juos iš pakelių, atšildykite, nusunkite vandenį. Jei imate šviežius - susmulkinkite. Keptuvėje pakepinkite svogūną, likus paskutiniai kepimo minutei sumeskit česnaką. Išplakite du kiaušinius. Į didelį indą sudėkite špinatus, česnaką, svogūną, susmulkintą fetos sūrį ir 3/7 kiaušinių plakinio. Viską maišom, maišom ir į kepimo formą, kurioje jau guli vienas pagrindas. Užbarstom fermentiniu sūriu.
    Uždedam antrą lakštą, gerai užkamšom. Juk nenorim, kad kas pabėgtų. Ir tada supjaustom pyragą, kad šis kvėpuotų (kaip parodyta nuotraukoj). Užtepam kiaušinių plakinio  ir finito!

    180 laipsnių orkaitė ir 45 min. padės pasiekti išalkusiųjų tikslą :)

    Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą